Okos otthon rendszer

Okos otthon rendszer

Okosotthon, ami a mindennapokat megkönnyíti, és azokat felejthetetlenné teszi!

EnergiatakarékosságKényelemKezelhetőségInformáció távolrólExtra biztonság

Meggyőződésünk és tapasztalatunk szerint egy épület kényelmét nem kizárólag az építészeti megoldások, a bútorok, berendezési tárgyak vagy a színek határozzák meg, hanem az épületbe szerelt elektronikai rendszerek összehangolt, személyes szokásokhoz, igényekhez igazított, optimalizált vezérlése, illetve életre keltése is. Ez az okosotthon, vagy otthonautomatika.

Az okosotthon rendszer nem más, mint egyéni igények, kényelmi és biztonsági kívánalmak rendszerbe kapcsolása, és adott, egymást követő funkciók logikai sorrendben történő automatikus vezérlése, akár egyetlen parancsra.

Az előre meghatározott, rutinszerű feladatokat elfelejtheti, mindent elvégez Ön helyett a rendszer!

Energiatakarékosság:

Amikor Ön elmegy otthonról, egyetlen dolga lesz, hogy bekapcsolja a riasztót a szokott módon, pin kódjának megadásával. A rendszer automatikusan kikapcsolja a nem használatos áramköröket (kávéfőző, vasaló, tv, stb.), lekapcsolja az égve maradt lámpákat, leengedi a redőnyöket, távollét állapotba hozza a fűtést, azaz optimalizál, energiát takarít meg Önnek.

Fényérzékelőktől kapott információk után az izzók csak az éppen szükséges teljesítményt fogják leadni, növelve ezzel élettartamukat, ugyanakkor csökkentve az energiafogyasztást.

A redőnyök és zsaluk automatikus mozgatásának következményeként fűtési és hűtési költsége is optimalizálódik. Ahogy a rendszer érzékeli, hogy a napsütés a fűtésoptimalizálás javára válhat, a redőnyöket, zsaluziát úgy állítja be, hogy a lehető legtöbb meleg tudjon bejönni. Ha viszont megy le a nap, vagy borús az idő, a redőny leeresztésével értékes meleget tud az otthonautomatika megtartani. Ezt nem kell taglalni, hogy mennyivel költséghatékonyabban működhet a fűtés akkor is, ha nincs otthon, és a rendszer végzi a dolgát.

Kényelem:

A naponta ismétlődő, rutinszerű feladatok egy automatizált otthonban megszűnnek.

Előre beállított világítási képeket hívhat elő egyetlen gomb megnyomásával, legyen szó meccsnézésről, meghitt vacsoráról, vagy baráti összejövetelről.

Mozi élmény egy gombnyomásra. Egyetlen érintéssel a rendszer behúzza a függönyöket, árnyékolókat, a fűtést vagy hűtést, valamint a világításokat is az előre felprogramozott paraméterek alapján működteti. A felhőtlen szórakozás és a teljes kényelem garantált!

Az aktuális GPS koordinátákat figyelembe véve, az otthonautomatikai rendszer már meleg lakással várja otthon. Kertkapuja, garázskapuja automatikusan kinyílik Önnek, és egy kivilágított lakás várja.

A reggeli ébresztő lehet kifinomult, azaz a reggeli fényt úgy ereszti be az Élő otthona, hogy az a legoptimálisabb módon ébressze Önt fel. Vagy lehet akár fényárban úszó szoba is az ébresztés módja, de még mindig kedveskedhet Önnek otthona egy frissen főzött, még gőzölgő kávéval is.

Kezelhetőség:

Hogy ne kelljen még egy extra kezelőfelülettel megismerkednie, vagy akár még egy távirányítót az otthonában tudni, az Élő otthon rendszer teljes mértékben, és teljes szabadsággal kezelhető a már meglévő okos eszközéről. Tablet, okostelefon, számítógép, nem számít!

Az applikáció az Andorid és az iOS operációs rendszert használó eszközökre egyaránt letölthető. Felülete letisztult, ikonjai testre szabhatóak, így igazán magunkénak tudhatjuk. Külön kérésre az épp vezérelni kívánt világítás, redény, zsaluzia, kapu, ajtó, locsoló, áramkör, stb, stb képét is meg tudjuk Önnek jeleníteni.           

Információ távolról:

Bárhol is legyen a világban, Ön azt a kényelmet élvezheti, amit egy otthonautomatikai rendszerrel fel nem szerelt lakás, otthon vagy épp iroda tulajdonosa nem.

Minden lényeges, vagy épp szokatlan eseményről azonnal tudni fog, mivel SMS-ben, e-mailen, vagy push üzenet formájában tájékoztatja Önt az Élő otthona.

Nézze meg egy képernyőérintéssel, hogy a gyerekek hazaértek-e, kihúzta-e a vasalót, megy-e a fűtés, vagy hogy történt-e valami érdekes. A legkiemelkedőbb tulajdonság még is az, hogy ezt bárhol a világban megteheti, ahol van internetkapcsolat.

Extra biztonság:

A jól átgondolt, és a gondosan megtervezett otthonautomatika rendszer növelik otthona biztonsági szintjét, és az Ön biztonságérzetét egyaránt.

Kifinomult tűz- és füstjelző, nedvesség érzékelő, nyitásérzékelő és az Élő otthon rendszerhez csatlakoztatható riasztórendszer egyaránt garantálják a teljes körű és állandó felügyeletet.

Ha felkeltettük érdeklődését okosotthon megoldásokkal kapcsolatban, és szeretne még többet megtudni a témáról, további információt talál ide kattintva.

www.otthonautomatika.hu


Oktatás

Oktatás


Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk