Y generáció

Az Y generáció egy új típusú nemzedék! A modern technológia hirtelen fejlődése játszott hatalmas szerepet a kialakulásában. A technológiai hozzáértésük kimagasló, és természetesen az is ismérvük, hogy a mindennapok elválaszthatatlan részét képezi számukra egy okostelefon vagy bármilyen okos készülék és a közösségi média. „Az Y generáció a fogyasztói társadalom alakítója és húzórétege, akik tökéletesen eligazodva a legújabb trendek között, a legpergőbb ritmusban élik az életüket.” (Forrás: Wikipédia)

Több formában, és akár több csatornán is kommunikálnak, vagy éppen csatlakoznak a világhálóhoz. Imádják a technikai újításokat, és nem utolsó sorban nagy fogyasztói is annak. Szüleik, akik kisebb-nagyobb sikerrel tartottak lépést a technikai fejlődéssel, sokszor nem is értik, hogy miért ennyire más ez a generáció.

Ha ennyire különböznek, mint fogyasztók, akkor miért ne lenne más az otthon- és lakásigényük?

Egy nemrég napvilágot látott tanulmány rávilágít arra, hogy az Y generáció képviselői igen nagy arányban más otthonra vágynak, mint a szüleik. A fiatalok kisebb, sokkal funkcionálisabb és élő otthonokat akarnak. Extrém irányba is szívesen elmegy a többség. A lakás külseje nem mérvadó, mivel ők a felszereltséggel tudnak igazán büszkélkedni a barátaik, ismerőseik előtt. A funkcionalitás inkább, mint a külalak a fő irány.

„Nem egy rózsákkal teli kert a fontos, hanem az, hogy a kert önmagát locsolja! A többi csak extra!”

Igazán motiváló egy fiatal, technikában nagyon jártas vásárlónak, hogy a szobák nem csak szimpla funkciókat látnak el, hanem fel vannak ruházva különböző tulajdonságokkal, extra használhatósággal. A legtöbb megkérdezett úgy vélekedett, hogy inkább egy okos TV-t raknának a konyhájukban, mintsem, hogy egy extra sütővel legyen felszerelve.

Manapság egyre többen dolgoznak „home office”-ban, ami külön elvárásokat támaszt egy élő otthonnal szemben. Az áramfogyasztás monitorozása, távoli fűtésszabályozás, vagy akár az otthoni kamerák élő képének elérése szinte bárhonnan. A lehetőségek kimeríthetetlenek, de egyben minden megkérdezett egyetértett. Ha az életüket megkönnyíti valami, időt és pénzt spórol meg, akkor az minden esetben zöld utat kap!

Balázs


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk