Veretlenül a dobogó legfelső fokán - Érdi Baseball és Softball Club

Február 3-án, Varazdinban rendezték az U13-as nemzetközi fedettpályás Vindija Baseball tornát, melyen az Érdi Baseball és Softball Club csapata, veretlenül jutott a döntőbe, majd dicsőséges első helyezést ért el.

Mivel a nyolc csapatnak csak egy nap állt rendelkezésére, hogy megmérkőzzenek, ezért az egész rendezvény szigorú menetrend szerint zajlott, emellett a játékok maximum 40 percig, de legfeljebb 5 inningen át tarthattak.

A torna első meccse reggel kilenckor kezdődött, azonban az érdi csapat, csak 11:30-kor léphetett pályára először. Mindez előnyükre vált, mivel, így volt idejük testben és lélekben egyaránt felkészülni a játékra. Megismerkedtek a pályával és megfigyelhették, mire kell az új környezetben különösképpen odafigyelniük.

A csapat, első meccsét a károlyvárosi Moles csapatával vívta, ami egy igencsak szoros meccsnek ígérkezett, ám az ifjak az utolsó inningben sikeresen felülkerekedtek, így a meccs 13:12-es eredménnyel a javukra zárult. Második meccsüket a varazdini Vindi Iso Sport csapata ellen játszották, amelynek a 7:1-es végeredményén is meglátszik, hogy az ellenfél a Vindija második számú, javarészt a kisebb korcsoportból kikerült játékosaiból állt össze. A döntő előtti utolsó meccset a zágrábi Blue Sox csapata ellen játszották, ahol újra egy szoros meccset láthattunk, de az érdi csapat már megtanulta, hogy a játékot az utolsó másodpercig teljes erőbedobással kell játszani, így 7:6-ra sikerült nyerniük.

A csapat veretlenül végigküzdötte a napot, így igencsak lelkesen vágott neki a torna döntőjének, melyet egy rövid felkészülési szünet után 17:00-kor kezdtek el a helyi Vindija csapata ellen. A gyerekek, lelkesedésük ellenére kezdetben kissé féltek, mivel a legutóbbi varazdini tornán, pont ez a csapat győzte le őket, úgyszintén a döntőben. Az edzésen való aktív részvétel és a kitartó munka meglátszott az érdi csapat játékán, így 17:14-re győzedelmeskedtek az U13-as nemzetközi fedettpályás Vindija Baseball tornán.

A legjobbaknak kiosztott három különdíjból, kettőt az érdi csapat játékosai hozhattak el. (Különdíjazottak: Kökény Brúnó és Pitts William)

Külön köszönet jár a csapat edzőjének Terry Lingenhoelnek az alapos felkészítésért, és a csapatot elkísérő segédedzőnek Matolcsi Balázsnak, aki folyamatosan fenntartotta a gyerekek motivációját. De ne feledkezzünk meg a szülőkből álló lelkes szurkolótáborról sem, akik, ha kellett egy fél tornacsarnoknyi embert is túlüvöltve, hangszálaikat nem kímélve buzdították a csapatot, vagy éppen álltak ki egy-egy pontért a vitás helyzetekben.

Az érdi játékosok fülig érő mosollyal és óriási örömmel indultak haza a tornáról. Számukra mindenképpen egy óriási motivációként szolgál ez a győzelem, számunkra pedig pontosan megmutatja mekkora potenciál van az érdi baseball csapatunkban.  További sok sikert kívánunk az év hátralévő megmérettetéseire.

A tornán résztvevő érdi csapat tagjainak névsora: Obinger Levente, Tóth Lídia, Lunczner András, Hellinger Erik, Ivánszki András, Ridgeway Weston, Matolcsi Bálint, Tóth Tünde, Pitts William, Purczl Márk, Mikolics Marcell, Kökény Brúnó.

 

Lóránt Dominik


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
Mogürt Irodaház, B1 épület, II. emelet
+36 (1) 248-1690
+36 (1) 248-1692
+36 (30) 377-8371

Helpdesk