Tiszta garázs = Biztonságos garázs

Mi a helyzet a garázsokkal? Egy garázs már nem csak a klasszikus feladatát látja el manapság. Az autót is biztonságban tudja az ember, és az időjárás viszontagságaitól is védve van így járművünk. Emellett a garázst tárolónak is használjuk. Hogy mik férnek be egy garázsba? Szinte minden!

Fűnyíró, kerti bútorok, gyerekjátékok, napernyő, a család bringaparkja, ásók, gereblyék és még sorolhatnám. Nincs gond azzal, hogy a garázst is tárolásra használjuk, de csak akkor, ha nem esünk át a ló túloldalára.

Akinek garázsa van, az már biztos, hogy volt olyan szituációban, amikor egy kalapácsért indult, de meg kellett küzdenie a halmokban álló dolgok hegyeivel, és akkor is csak úgy jutott el a célszerszámért, hogy utána újra egymásra kellett pakolni a már rég elfedett dolgokat.

A halmokban álló dolgok nagyon tűzveszélyesek, de ez köztudott. Rendszeresen olvasni olyan híreket az interneten, ahol a tűzoltók külön kitérnek a garázsok tömöttségére. A tűz üt ki egy elektromos zárlat miatt, akkor a bent felgyülemlett dolgok egyből lángra kaphatnak, és a rendezetlenség az oltást is nehezíti.

Tiszta garázs = Biztonságos garázs! Az egyetlen ok, amiért erre is kitérünk a rendszeresen megújuló blogrovatunkban az az, hogy számunkra a biztonság a legfontosabb. Fogadja meg az alábbi pár tippet, és cselekedjen. Ne halogassa, a baj bármikor beüthet!

- Elsőként egy polcrendszerbe fektessen be. Ezek a rendszerek olcsóak, könnyen összeszerelhetőek, könnyű szerkezetűek, és egy dobozos megoldással hihetetlen, hogy mennyi eszközt képesek tárolni. A dobozokat ajánlott felcímkézni, így gyorsan megtaláljuk a keresett dolgainkat.


- Találjunk helyet a legfontosabbaknak. Azaz, ha egy-egy törött műanyag szék, rég használhatatlan eszköz, a tavaly elromlott mosógép is csak a helyet foglalja, akkor vegyünk erőt magunkon, és szállítsuk el ezeket a megfelelő helyre.


- Szereljük fel a garázsunkat egy füstérzékelővel. Olvassa el korábbi cikkünket a témában! Ha hirtelen hőmérsékletemelkedés, vagy füst van a garázsunkban, akkor egyből üzenetet küld az Élő otthon rendszerünk az okostelefonunkra, így azonnal tudunk reagálni, megelőzve a katasztrófákat.


- Használjunk jelenlét érzékelőt, vagy mozgásérzékelőt. Otthonautomatikai rendszerünkhöz kötve ezt, a fényáramot és a fogyasztást is tudjuk befolyásolni.


- Minden tavasszal végezzünk egy nagytakarítást. A téli kosz, ami felgyülemlett, az őszi levéláradat, amiből mindig jut egy-egy darab a legeldugottabb helyre is, csak növeli a tűz kialakulásának esélyét.

Gondolja át, hogy megéri-e mostanában egy órát a rendrakásra, és a biztonság megtartására fordítani, vagy megint eltolja egy későbbi időpontra, ami úgy sem fog soha eljönni. Ha már baj van, késő lesz cselekedni.

Balázs


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk