LED - Az élő otthon

LED AKCIÓ! Kattintson a részletekért!

Mozgásérzékelők, amik akkor kapcsolják fel a villanyt, amikor érzik a mozgást, már régóta nem okoznak senkinek sem nagyon meglepetést. De az otthonautomatizálás egy külön történet! Intelligens rendszerek magán lakásokhoz, amik forradalmasították az otthonautomatikát, ennél sokkal messzebb mennek. Ezek a hálózatok összekapcsolják a különálló otthoni rendszereket úgy, mint a fűtést, villanyt, légkondicionálót, zsalúziát vagy redőnyöket. Ezek okostelefonról, tabletről vagy akár számítógépről is külön-külön, vagy akár összehangolva is irányíthatóvá válnak. Az otthonautomatika tökéletesen személyre szabható, így a beállítási lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Röviden, hogy egy otthonautomatikai rendszer egy könnyen megtérülő befektetés legyen, ahhoz minden lehetőséget ki kell használni, ami egy ilyen rendszerben rejlik. Kezelhetőség, energiatakarékosság, biztonság!

A digitális lakás

Számtalan különálló alkalmazás, amit ma már hálózatba tudunk kötni, meggondolandó dolog. Rádió frekvenciát használó rendszerek úgy, mint WiFi vagy Bluetooth rendszerek a mindennapok részei; az internetre csatlakozó TV-k már majdnem minden háztartás elválaszthatatlan részei. Egy digitális lakásban a zene bárhonnan lejátszató, kiválasztható, hogy melyik helyiségben halljuk, és milyen hangerővel. Intelligens világítás reggel fel tudja ébreszteni az embert, a napfelkeltét szimulálva, vagy az esti film indulása közben lecsökkenti a fényerőt, hogy még meghittebb legyen a hangulat.

A jó közérzet, és a biztonság érzete

A lakásban igazán otthon érezni magunkat csak egy dolog, de biztonságban érezni magunkat, és biztonságban tudni a lakásunkat, amikor nem vagyunk a közelben egy másik, de annál fontosabb szempont! Az otthonautomatika egyik lényeges feladata nem csak az, hogy növelje a biztonságérzetet, amikor az ember otthon tartózkodik. Behatolásjelzők, automatikus zárszerkezetek, távolról megtekinthető kameraképek és automatikus világításkapcsolók mind azt a célt szolgálják, hogy amikor ön nincs otthon, egyből tudja, hogy mi folyik az otthonában, a betörő életét megnehezítsék. Riasztók, tűz- és füstjelzők, nedvességérzékelők a rendszeren keresztül üzenetet tudnak küldeni az okostelefonjára, így minimalizálva az esetleges károkozást. Korábbi cikkünket ITT találja a témában!

Okos és takarékos

Egy döntő érv, hogy valaki az otthonautomatika mellett döntsön az az energiatarékkosság. Az intelligens rendszerek jelentősen le tudják csökkenteni a lakás költségeit. A fűtést az aktuális kinti hőmérséklethez mérten állítja be a rendszer, vagy akár azt is figyelembe veszi, hogy épp hazafelé tart-e. Ekkor a rendszer aktiválódik, és önt már meleg lakás várja. A világítás, és fényerőszabályzás is a legelőkelőbb helyen van a ranglistán, ha az energiatakarékosságot nézzük. Egy korábbi cikkünkben már írtuk, hogy LED-re váltani mennyire megéri. LED fényforrásokkal felszerelkezve új lehetőségek tárháza nyílik meg ön előtt. A fényerősségük állítható, és nem utolsó sorban a színük és a színmélységük is. Ha meghitt vagy meleg fényre, hideg irodai fényre, vagy mélykék fényre vágyunk a fürdőszobában, akkor akár a vízálló LED csíkokat is rá tudjuk kötni a rendszerre.

Balázs


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk