GYORSAN hűtse le magát - Nyári akció!

Ki gondolta volna, hogy az alvás, és a teljesítőképesség ennyire könnyen befolyásolható a szoba hőmérsékletével? Teljesítőképességünk már egy apró hőmérsékletváltozástól is akár 10%-al csökkenhet, de akár ugyanennyivel meg is növelhető! Az alvásról nem is beszélve, hiszen ha nem alszik jól az ember, akkor azt egyből megérzi. Főleg a nyári hőségben, ha fogy a türelem!

Ha a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat megteremtjük magunk körül egy klímaberendezés segítségével, akkor olyan érzéssel kelünk, mintha kicseréltek volna, és nagyobb hatékonysággal is végezhetjük el akár az irodai, vagy az otthoni munkát a nap folyamán.

A teljesség igénye nélkül fel szeretném hívni a figyelmet pár érdekes tényre:

- Munka! A legtöbb tanulmány azt mutatja, hogy a munkatempót és a pontosságot is sokkal nagyobb mértékben befolyásolja a környezetünk hőmérséklete, mint bármi más. Az ideális beltéri hőmérséklet 5-10°C-al kevesebb, mint a kültéri hőmérséklet. Ha ettől eltérő, akkor a teljesítményünk, a munkatempónk és a hatékonyságunk is romlik. Az optimális körülmények növelik a munkamemóriát, az éberséget és a figyelmet. Ez a jelenség azzal magyarázható, hogy a hőmérsékletváltozás hatással van az agy szimpatikus funkcióira. Az optimális hőmérséklet gyorsabb agy-ideg kapcsolatot eredményez!

- Tanulás! A tanulási teljesítményre gyakorolt hatást már számtalan formában bizonyították. 1-1°C-al való eltérés az ideális 22-25°C-tól, már 5%-os romlást mutat. De, ha nem ennyire konkrét esetet veszünk, akkor elég, ha csak az olvasási képességet említjük meg. Ha 5-10°C-al a kültéri hőmérsékletnél alacsonyabb, akkor az olvasás is kellemesebb, és ha nem nagy figyelmet igénylő olvasmányról van szó, akkor egy pár fokkal magasabb hőmérséklet megfelelő.

- Alvás! Ha nem tudunk pihentetően aludni éjszaka - főleg a nyári melegben -, akkor miért ne kezeljük a problémát a gyökerénél? A magyarok legalább 30%-a könnyen elalszik ugyan, de az éjszaka folyamán többször felébred. Az okok között előkelő helyen szerepel a túl magas éjszakai hőmérséklet és a nem optimális páratartalom. Az ideális hőmérséklet az alváshoz 18-22°C közé esik.

- Érzelmek! Ki ne érezte már, hogy melegben sokkal ingerültebbé válik az ember. Folyik a hátán az izzadtság, gyöngyözik a homloka és a türelme is fogy. A hőhullámok a haláleseteket és az öngyilkosságokat növelik.

A SMARTme Building Technologies Kft. ezt kínálja önnek, ha gyorsan le szeretné magát hűteni:

- 1 héten belüli kivitelezés (a felméréstől számítva ön 1 héten belül már használni is tudja a légkondicionálót)

- Már 40.000Ft kiépítési költségtől


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk