Automatizált elnöki lakosztály a Hotel InterContinental-ban

Presztízs-megbízást kapott a SMARTme Building Technologies Kft.: a Budapest Hotel InterContinental elnöki lakosztályának fejújításának során az otthonautomatika rendszer tervezése és telepítése volt a feladatunk.

A luxus környezetbe illeszkedő elegáns megjelenés biztosításán túlmenően ügyfelünk legfontosabb szempontja az egyszerű és kényelmes kezelés megvalósítása volt. Könnyen használható, mégis funkciókban gazdag rendszert kellett terveznünk és telepítenünk, mely különböző hangforrások műsorainak helyiségenkénti vezérlése, a világítási áramkörök fényerőszabályzása és kapcsolása révén teszi komfortosabbá a lakosztályt. A megvalósításhoz a Bticino MyHome rendszerére esett a választásunk.

 

Multi room audio rendszer

A kellemes háttérzene sugárzásához álmennyezetbe rejtett hangszórókat telepítettünk az étkezőbe, a nappaliba, a hálószobába, a fürdőszobába, a dolgozószobába, illetve egy különálló mellékhelyiségbe. Ezekben a helyiségekben egymástól függetlenül van lehetőség műsorforrás választásra, hangerő beállításra, illetve további vezérlésekre. A rendszer hangforrásai a következőek:

1. A tárgyalóban lévő asztalban található, prezentációra is alkalmas konferencia készülék, bármilyen további médiaeszköz is rákapcsolható.

2. A nappaliban lévő 3D televízió.

3. A nappali Blue-Ray lejátszója, ide igény esetén más eszköz is csatlakoztatható.

4. Egy 10”-os érintőképernyő, ami támogat SD kártyáról és USB adathordozóról történő zenelejátszást, illetve Internetes rádióhallgatást is.

A nappaliba egy különálló BOSE házimozi rendszert is telepítettünk, amit TOSLINK optikai kábellel csatlakoztattunk a TV-hez. A hálószobában és a dolgozó szobában egy extra funkciót is meg kellett valósítanunk: amikor az adott szobában bekapcsolják a TV készüléket, annak a hangja automatikusan a rendszer részét képező hangszórókra kapcsolódik. Így nem fordulhat elő az a zavaró helyzet, hogy egy általunk választott zene és a TV készülék hangja is egyszerre szólal meg.

 

A lakosztály automatizálása

A suite bejáratánál egy ún. szcenárió-kapcsolót helyeztünk el, mellyel a különböző érkezési és távozási profilokat (például nappali vagy éjszakai érkezés) aktiválhatjuk.  A nappaliban egy 10”-os érintőképernyőt installáltunk, ez az a pont a lakosztályban, ahonnan minden funkció elérhető és kezelhető, akár a más helyiségekben lévőek is. Vezérelhetők a fényerőszabályzott lámpák, a kapcsolt dugaljak, illetve aktiválhatunk előre beállított profilokat is. A nappaliba több profilt is definiáltunk, melyek televízió nézés, pihenés és olvasás esetére más-más beállításokat, hangulatokat valósítanak meg.

Az érintőképernyőről természetesen elérhetjük a hangrendszert is.

A tárgyalóban egy második érintőképernyő található, hiszen ebben a helyiségben is szélesebb körű a funkcionalitás. Itt is találhatók olyan fényforrások, melyek fényerejét a felhasználó választhatja meg, illetve olyan fogyasztók, melyeket a rendszeren keresztül lehet be- és kikapcsolni. A tárgyaló vetítővásznát is a rendszeren keresztül lehet működtetni, a többi említett készülékkel együtt  ez is a  kiválasztott profilnak megfelelően kapcsolódik, de akár szelektíven is vezérelhető.

A további helyiségekben nyomógombok segítségével kapcsolhatjuk a fényforrásokat és a hangrendszert.

 Balázs


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk