A téli időszak a baseballosok számára!

Terry Lingenhoel, az Érd Baseball és Softball Club főedzőjét, vezető edzőjét kérdeztük arról, hogy milyen múltja van itthon a téli baseball versenyeknek, és egyáltalán hogy néz ki egy ilyen a felkészüléstől kezdődően.

- Mióta vesztek részt téli baseball versenyeken és hogy néz ki a felkészülés?

- A legelső fedett pályás versenyt az Amerikai Iskolában, Nagykovácsiban rendezték meg, még 2008-ban. Az ilyen versenyeket „British” szabályok szerint játsszák, ami azt jelenti, hogy bárhova is üti az ütő a labdát, nincs kint sehol és a dobó játékos az maga az edző. Európa szerte vannak téli, fedett pályás versenyek annak érdekében, hogy a folyamatos fejlődési lehetőség biztosítva legyen a gyerekek számára. A felkészülés nem tér nagyon el a megszokott elemek gyakorlásától, ami a dobás, elkapás, futás, általános erőnléti gyakorlatok, és amit a gyerekek a legjobban szeretnek, az ütés.

- Minden évben vannak versenyek?

- Igen, minden évben vannak fedett pályás versenyek. Igyekszünk a gyerekeket minden versenyre elvinni, hogy tapasztalatot szerezzenek, rutinosabbá váljanak a tavaszi szezonra.

- Merre voltatok legutóbb?

- Szerbiában voltunk, február 21-én a Giants csapatával. A csapatban 13-14 évesek játszanak, és 8 csapat közül az 5. helyen végeztek a srácok. Az esemény, és annak szervezése is kiváló volt. Nagyon jól éreztük magunkat, és várjuk a következő versenyeket. Ha ilyen szép marad az idő, akkor hamarosan megyunk a pályára is.

További sikeres felkészülést kívánunk az érdi csapatoknak, és hamarosan újabb hírekkel jelentkezünk!

Balázs


facebook  Megosztom Facebookon


Ezeket olvasta már?

Vissza

Kérdezze munkatársunkat!

Irodánk

Helpdesk